Uitvaart in Lowlands stijl

lowlands uitvaart
opbouw van de tent

Uitvaarten heb je in alle soorten en maten, maar de uitvaart van Kjeld was van een andere orde. Bij leven regisseerde hij al zoveel mogelijk zijn eigen laatste feestje. Samen met vrienden was hij een trouw bezoeker van Lowlands geweest en wilde zijn uitvaart in dezelfde festival sfeer.

Uiteindelijk overleed Kjeld in de drukke decembermaand. Er was al veel voorwerk gedaan, maar veel dingen konden pas na het overlijden worden geregeld. Samen met familie en vrienden is er in korte tijd een groots afscheid georganiseerd.

Een festivalwaardige setting

Als locatie was gekozen voor een terrein in de natuur waar ook een gebouw met overnachtingsmogelijkheden stond.

Er werd een festivaltent met een houten vlondervloer geplaatst, de vrienden maakten bewegwijzeringsbordjes in de stijl van Lowlands, en er werden officiële festival polsbandjes geregeld. Twee soorten: “Flight to Paradise” voor de mensen die alleen overdag kwamen en “Night to Paradise” voor degenen die bleven slapen. Op de armbandjes stond ook de naam van Kjeld.

Een foodtruck met cateraar mocht natuurlijk niet ontbreken, een prachtige oldtimer Citroën bus werd in de tent gereden en met passende verlichting was het een prachtig gezicht. De catering was ook helemaal passend bij Kjeld: alles vegetarisch.

Binnen was een vintagemarkt met spullen van Kjeld die hij wilde weggeven aan zijn vrienden en familie gerealiseerd. De kraampjes lagen vol met kleding, boeken en persoonlijke spullen die zo een goede bestemming konden krijgen.

Natuurlijk was er buiten een groot scherm waarop een fotopresentatie getoond werd met bijpassende muziek. Muziek met nummers als Feeling Good, Ich Bin wie Du, God only knows, You’ve got a friend.

Een laatste nacht met Kjeld

Goede trouwe vrienden had Kjeld zeker; bij leven wist hij zich gesteund in zijn ziekte met praktische hulp door een grote groep familie en vrienden. Op zijn laatste “Flight to Paradise”, wat eigenlijk een beetje Lowlands in het klein was, waren ruim 150 mensen vanaf half 4 aanwezig. Rond een uur of half negen bleven er ongeveer 30 mensen over. Kjeld werd naar binnen verplaatst en de  (zelfgemaakte) kist werd geopend zodat de meest dierbare vrienden en familie van Kjeld op een warme en intieme manier nog een laatste nacht met Kjeld konden doorbrengen en op een bijzondere manier afscheid van hem konden nemen.

De volgende ochtend was er een festivalwaardig ontbijt en werd Kjeld in een VW bus T2 door zijn vrienden en familie naar het crematorium begeleid.

Het organiseren had heel wat voeten in de aarde, zeker in de drukke decembermaand. Maar het resultaat mocht er zijn.

Een lief kaartje

Het lieve kaartje dat ik de dag na kerst van Kjeld’s moeder in de brievenbus kreeg vatte het heel mooi samen: “Grote wensen, onbekendheid, veel betrokkenen… we hebben moeten zoeken, frequenties afgestemd, overuren gemaakt en onzekerheden gekend met als resultaat een zeer bijzonder, fantastisch, festival gerelateerd afscheid van Kjeld.”

Ook bijzondere wensen?

Heb jij ook bijzondere wensen voor je uitvaart? Neem dan gerust eens contact met mij op om te kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe we vorm aan de wensen kunnen geven.

Als je nu helemaal niet van die gekke wensen voor je uitvaart hebt, kun je natuurlijk ook bij mij terecht. Neem vrijblijvend contact met mij op om te kijken hoe we met elkaar een afscheid kunnen organiseren dat bij je past.